Rebarbora

Rebarbora

Rebarbora vyzerá ako kríženec zeleru a mangoldu, v skutočnosti však ide o ovocie. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny patrí, rebarbora je vynikajúcim doplnkom stravy. Dlhé a tenké ovocie je veľmi výživné, obsahuje vitamín K, vápnik, pigment luteín a obrovské množstvo účinných antioxidantov. Na rozdiel od iných rastlinných jedál sa nutričné hodnoty rebarbory varením zvyšujú, takže pred pridaním do NutriBlastu ju môžete uvariť alebo podusiť do mäkka.

Zdravotné prínosy

  • Má vysoký obsah vlákniny, ktorá znižuje hladinu cholesterolu a riziko vzniku srdcových ochorení.
  • Prírodné preháňadlo
  • Môže znižovať riziko vzniku rakoviny

Ako vyberať

Hľadajte dlhé a tenké stopky rebarbory, ktoré majú tmavoružovú alebo červenú farbu. Čím väčšia a zelenšia je stopka, tým trpkejšia je chuť a tvrdšia dužina. Stopky skladujte v chladničke vo vzduchotesných sáčkoch alebo látkových vreckách a rýchlo ich skonzumujte, zvyčajne nevydržia čerstvé dlhšie ako 3 – 5 dní.

Tlačiť
Top