Plantain

Plantain

Plantain vyzerá ako banán, ale nedajte sa oklamať. Táto škrobová zelenina sa skôr využíva ako sladké zemiaky yam alebo zemiaky a zvyčajne sa pred použitím varí. V surovom stave je horký, ale po upečení alebo uvarení dostáva sladkú, krémovú chuť. Je plný vlákniny, ktorá pomáha znižovať cholesterol a stabilizovať krvný cukor, a draslíka, ktorý podporuje funkciu svalstva. Je skvelou alternatívou zvyčajných zemiakových príloh a domáce plaintainové čipsy sú skvelým poobednajším snackom.

Zdravotné prínosy

  • Obsah vlákniny pomáha predchádzať zápche a zmierňuje tráviace ťažkosti.
  • Pomáha znižovať riziko vzniku ochorení srdca
  • Obsahuje vitamín A, ktorý pomáha udržiavať zdravie imunitného a reprodukčného systému

Ako vyberať

Nekupujte zvráskavené a pomliaždené plody. Rovnako ako banány, najskôr sú zelené, potom žlté a nakoniec čierne, ako postupne dozrievajú pri izbovej teplote. Po rozrezaní skonzumujte do troch dní.

Tlačiť
Top