Čierne olivy

Čierne olivy

Olivy sú základnou potravinou stredomorskej kuchyne a zohrávajú dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravého srdca. Väčšia časť tukov obsiahnutých v olivách sú mononasýtené tuky podobné tukom v avokáde alebo orechoch. Olivy sú bohaté aj na vitamín E, antioxidant, ktorý podporuje funkciu imunitného systému a zdravie buniek. Zaujímavý fakt o olivách: nemôžu sa jesť priamo zo stromu. Olivy si vyžadujú špeciálne spracovanie na znížene ich horkej chuti.

Zdravotné prínosy

  • Preukázateľne pomáhajú predchádzať ochoreniam srdca
  • Hydratujú a sú výborné pre pokožku: chránia pred rakovinou kože a predčasným starnutím pokožky
  • Sú výborným zdrojom železa Vitamín E v olivách pomáha neutralizovať voľné radikály

Ako vyberať

Olivy sa zvyčajne predávajú v plechovkách, a možno ich uchovávať 1 – 2 týždne po otvorení, ale je potrebné vybrať ich z pôvodnej plechovky a skladovať v uzavretej nádobe vhodnej do chladničky. Olivy predávané v sklenených pohároch sa môžu skladovať až dva mesiace. Mnoho obchodov ponúka olivy na váženie, takže môžete experimentovať s rôznymi typmi a príchuťami olív.

Tlačiť
Top