Broskyňa

Broskyňa

Šťavnaté a sladké broskyne sú plné vitamínu C, beta-karoténu a antioxidantov. Vďaka svojmu vysokému obsahu antioxidantov sa zaraďujú medzi purpurové druhy superovocia. Pred extrakciou dobre opláchnite, rozkrojte na polovice a odstráňte jadro. Nie je potrebné odstraňovať kožu, najmä ak kupujte broskyne v bio kvalite.

Zdravotné prínosy

  • Pomáhajú zlepšovať krvný obeh
  • Stimulujú trávenie
  • Prospešné pre zdravie kože Majú vysoký obsah vitamínov A a C

Ako vyberať

Proces výberu broskýň a nektariniek je takmer totožný. Uprednostňujte čerstvé pred mrazeným alebo konzervovaným ovocím a nikdy nekupujte broskyne v sladkom náleve. Najlepšie broskyne sú mäkké, aromatické a bez otlakov. Zrelé broskyne skonzumujte čo najskôr.

Tlačiť
Top