Broccolini

Broccolini

Nemáte radi brokolicu? Vyskúšajte broccolini. Broccolini je kríženec brokolice a čínskej brokolice (známej aj ako čínsky kel) a má jemnejšiu chuť ako brokolica s podobnými výživovými účinkami. Patrí do rodiny krížaté a má protirakovinové, antidiabetické a antibakteriálne vlastnosti a obsahuje účinný antioxidant sulforafán.

Zdravotné prínosy

  • Obsahuje veľké množstvo vitamínu C, ktorý podporuje zdravie imunitného systému
  • Je bohatá na vápnik, ktorý znižuje riziko vzniku osteoporózy a zvyšuje zdravie kostí
  • Má vysoký obsah vlákniny, ktorý pomáha predchádzať ochoreniam srdca, obezite, cukrovke a refluxu kyseliny (GERD)

Ako vyberať

Vyberajte svieže, zelené zväzky broccolini alebo balenia v bio kvalite. Stopky by mali byť tenké s oveľa kratším časom varenia ako pri bežnej brokolici.

Tlačiť
Top