Na detoxikáciu

Cviklová polievka

Cviklová polievka

Počet zobrazení : 2204

Cvikla, ako každá koreňová či hľuzová zelenina varom zmäkne a je lahodná a ľahko stráviteľná. Pripravíme z nej mixovaním veľmi jemnú dreň, či hladkú kašu. Ja obľubujem takéto hustejšie krémové polievky, kde je plná chuť základnej zeleniny. Niekedy pri tom experimentujem a dochucujem a aromatizujem zdravými olejmi, v tomto prípade klinčekovým olejom. Jednoducho, milujem polievky :-)

Suroviny

Návod

Ošúpanú cviklu dáme variť do vody spolu s očistenou cibuľou.

Po zmäknutí cvikly odstavíme a cibuľu vyberieme. Cviklu rozmixujeme v časti varenej vody a dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a klinčekovým olejom.

Nalejeme polievku do misiek a vložíme do nej rozštvrtenú cibuľu.

Povrch ozdobíme lyžicou bieleho jogurtu a lístkami byliniek (pažitka, koriander, petržlen, bazalka, medovka, mäta,...).

Návod

Návod

Návod

Návod

Návod

Návod

Návod

  • Cibuľa

    Cibuľa obsahuje fytochemikálie nazývané flavonoidy, ktoré prispievajú k funkcii vitamínu C v tele a znižujú zápaly. Cibuľa je podobná cesnaku (nielen svojou silou a arómou) a obsahuje obrovské množstvo vlákniny a zdravých zlúčenín síry.

  • Citrónová šťava

    Keď sa jej napijete, hneď sa vám zvraštia ústa. Citrónová šťava síce zanecháva kyslú chuť v ústach, ale zato vám pomôže schudnúť a vyliečiť boľavé hrdlo – a to nehovoríme o šialených citrónových čistiacich kúrach. Citrónová šťava obsahuje pektín, rozpustnú vlákninu, ktorá pomáha pri chudnutí.

  • Korenie (čierne a biele)

    Korenie je taká bežná korenina, že ste možno aj zabudli, že je v skutočnosti aj zdraviu prospešné. Korenie prospieva tráveniu a zdraviu čriev. Pri konzumácii podporuje tvorbu kyseliny hydrochlórovej, ktorá pomáha zmierňovať poruchy trávenia, pálenie záhy, plynatosť a hnačku.

Top