Na chudnutie

Kelová polievka

Kelová polievka

Počet zobrazení : 1827

Vyskúšajte klasickú kelovú a zdravú polievku s netradičným spôsobom prípravy a nahraďte zápražku polievkou rozmixovanou v Nutribullete. Nikto si u Vás doma nevšimne, že zahustenie polievky sa dá zameniť tak jednoducho :-)

Suroviny

  • 1/2 kusyKelových listov
  • 5 strúčikCesnaku
  • 1 čajová lyžičkaMajorán
  • dľa chuti štipkaSoľ
  • 1 čajová lyžičkaKorenie (čierne a biele)
  • 1 polievková lyžicaÁvokádový olej

Návod

Nakrájaný kel dáme do studenej vody a postavíme variť. Pridáme celé čierne korenie a soľ. Po uvarení pridáme pár strúčikov cesnaku nakrájaného na drobné kocky a sušenú majoránku.

Časť polievky rozmixujeme a nalejeme do tanierov. Pridáme trochu avokádového oleja a lyžicou zamiešame. Tým polievka nadobudne klasický vzhľad a pre jeho úplnosť vložíme do taniera pár uvarených listov z nerozmixovanej časti.

Je dobré aj olej krátko rozmixovať v polievke, vtedy je veľmi chutná, krémová.

Vyhneme sa tak zbytočnému dodávaniu múky do polievky.

Dobrú chuť! Chutila naozaj fantasticky :-)

Návod

Návod

Návod

  • Majorán

    Majorán je jednou z najpopulárnejších stredomorských byliniek a má jemnú, sladko korenistú chuť. Lístky sa používajú aj vo vencoch a girlandách ako symbol mieru, harmónie a šťastia. Dnes je majorán známy vďaka vysokému obsahu vitamínu C, vitamínu A a vitamínu K, zvyšuje imunitu a znižuje zápaly.

  • Korenie (čierne a biele)

    Korenie je taká bežná korenina, že ste možno aj zabudli, že je v skutočnosti aj zdraviu prospešné. Korenie prospieva tráveniu a zdraviu čriev. Pri konzumácii podporuje tvorbu kyseliny hydrochlórovej, ktorá pomáha zmierňovať poruchy trávenia, pálenie záhy, plynatosť a hnačku.

Top