Žerucha potočná

Žerucha potočná

Podobne ako mnoho iných druhov listovej zeleniny aj žerucha má cenné prečisťujúce vlastnosti vďaka obsahu chlorofylu. Je bohatým zdrojom vitamínu A a C a výborným zdrojom vápnika. Má však veľmi výraznú chuť a preto najskôr vyskúšajte chuťovo jemnejšie druhy listovej zeleniny ako špenát alebo rímsky šalát. Pred pridaním na nádoby na prípravu NutriBlastu ju dôkladne umyte a odstráňte veľké listy a tuhé stopky.

Zdravotné prínosy

  • Obsahuje vápnik pre silné kosti
  • Je bohatá na luteín pre zdravý zrak
  • Dobrý zdroj zriedkavo konzumovaného minerálu jódu

Ako vyberať

Vyberajte žeruchu s tmavozelenými, sviežimi lístkami bez známok žltnutia a vädnutia a slizkých stopiek. Žerucha má mať jemnú korenistú vôňu. Skladujte ju zabalenú v chladničke a spotrebujte do 4 dní.

Tlačiť
Top