Slivky

Slivky

Šťavnaté letné slivky ponúkajú antioxidačnú ochranu vďaka vysokému obsahu fenolov a vitamínu C, ktorý okrem iného prispieva k absorpcii železa v organizme. Pred použitím v NutriBullete najskôr slivky opláchnite, potom rozkrojte na polovice a odstráňte kôstku. Kožu ponechajte.

Zdravotné prínosy

  • Napomáhajú tráveniu
  • Prispievajú k hydratácii
  • Pomáhajú zvyšovať absorpciu železa
  • Sú zdrojom vitamínu C

Ako vyberať

Najchutnejšie sú slivky tmavej farby a bývajú pokryté belavým povlakom. Hľadajte ovocie bez otlakov a prasklín, ktoré je poddajné pri jemnom dotyku. V zrelom stave sú mäkšie v hornej časti. Zrelé slivky možno do konzumácie niekoľko dní skladovať v chladničke.

Tlačiť
Top