Ružičkový kel

Ružičkový kel

Ružičkový kel obsahuje funkčné zlúčeniny nazývané glukozinoláty, ktoré pomáhajú pri detoxikácii a odstraňovaní rakovinu spôsobujúcich látok a znižujú zápaly. Má vysoký obsah luteínu a zeaxantínu a je prospešný pre zdravie očí. Táto zelenina z čeľade krížaté obsahuje niekoľko dôležitých vitamínov a minerálov. Jeden hrnček obsahuje takmer 2-násobnú dennú dávku vitamínu K a vyše 100 % dennej dávky vitamínu C. Medzi ďalšie dôležité živiny patrí kyselina listová, vláknina, železo a vápnik. 

Zdravotné prínosy

  • Obsahuje fytochemikálie, ktoré bojujú proti rakovine
  • Je bohatý na kyselinu listovú, ktorá podporuje správnu funkciu krvného obehu a nervového systému.
  • Podporuje zdravie očí

Ako vyberať

Kvalitný ružičkový kel je pevný, kompaktný a sýtozelený. Ak sú listy zvädnuté, hlávky napuchnuté alebo mäkké, alebo ak sú v lístkoch drobné dierky, nekupujte ho.

Tlačiť
Top