Čierne ríbezle

Čierne ríbezle

Čierne ríbezle sa najčastejšie konzumujú sušené , podobne ako hrozienka alebo ďatle a dodajú vášmu NutriBlastu výbornú sladkú chuť. Čierne ríbezle majú vysoký obsah vlákniny a živín, ako je napr. mangán a meď, a majú kyslastú chuť, ktorá sa výborne hodí k iným druhom sladkého bobuľového ovocia. Obsahujú rozpustnú aj nerozpustnú vlákninu a pomáhajú znižovať riziko cukrovky, vysokého cholesterolu a srdcových ochorení a zároveň regulujú pohyblivosť čriev a zmierňujú tráviace problémy.

Zdravotné prínosy

  • Vláknina pomáha predchádzať vysokému cholesterolu a ochoreniam srdca
  • Meď pomáha znižovať riziko vzniku osteoporózy
  • Vysoký obsah draslíka pomáha predchádzať ochoreniam obličiek

Ako vyberať

Sezóna čiernych ríbezlí je od júla do októbra. Sušené čierne ríbezle sú bežnejšie a dostupnejšie, ale ak kupujete čerstvé, mali by mať tmavofialovú farbu. Vyhnite sa ríbezliam, ktoré sú zvráskavené, vyteká z nich šťava, sú popraskané alebo otlačené.

Tlačiť
Top